Goldendoodle pups te koop
Goldendoodle-Voorstellen-Izaa
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Contact2 Goldendoodle
Links GD
Nieuws
Informatie ziekten
Zout/pekel vergiftiging
Tip anti vlo en teek
Tip tandverzorging
Copyright Goldendoodle
Wie zijn wij-HTC
Wie Zijn Wij-Honden en Autisme
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden

Even voorstellen... Assistentiehond Izaa

Naar deel 1

Assistentiehond Izaa

Izaa wordt opgeleid tot een assistentiehond.


Leest u hieronder eens wat dat betekend.

Deel 2

Izaa verblijft inmiddels ruim 10 weken bij ons. En ze is inmiddels niet meer weg te denken! Ze is altijd vrolijk, staat voor je klaar, is altijd blij je te zien en volgt je overal als ze de kans krijgt. En zelfs als je een bezoekje brengt aan het toilet ligt Izaa in de gang te wachten tot je weer door de deur komt.

Omdat Izaa inmiddels wat ouder is en al echt te vertrouwen is in de commando’s die ze opvolgt wordt het eigenlijk steeds leuker om samen met haar op avontuur te gaan. Izaa is een stabiele hond die eigenlijk overal graag naar toe gaat en haar rust kan vinden als ze die nodig heeft. Zo kan ze overal slapen en doet dat dan ook als we ergens een kopje koffie gaan drinken of ergens heen gaan en het wat langer duurt. Ze is ook erg sociaal en dol op kinderen en andere honden. Dit zorgt er ook weleens voor een extra uitdaging bij de training op straat omdat ze zich graag af laat leiden door alles wat ze leuk vindt.

Natuurlijk zijn er ook dingen die wat minder leuk zijn. Zo is Izaa een aantal dagen zonder duidelijke reden ziek geweest en dat betekende veel extra momentjes naar buiten. Ook in de nachtelijke uren! En dat is natuurlijk wel even wennen! En laten we het over het kuilen graven in de achtertuin maar niet te veel hebben.


Ook onze omgeving is inmiddels gewend aan de aanwezigheid van Izaa. Zo weten de mensen uit de buurt dat Izaa een assistentiehond in opleiding is haar daarom niet mogen aaien. Wat niet betekend dat mensen hier altijd naar luisteren wat het voor Izaa maar ook voor mij als begeleider soms erg moeilijk maakt.

En als we Izaa een keer niet bij ons hebben vragen mensen altijd waarom ze er niet bij is.


Voordat Izaa bij ons kwam hebben we al een rondje langs de verschillende winkeliers gemaakt om haar bezoek aan te kondigen. Eigenlijk reageerde iedereen na de uitleg over assistentiehond Nederland heel open en enthousiast en zegde meteen hun medewerking toe. Inmiddels is Izaa een graag geziene gast in het winkelcentrum. Ze trekt bekijks van het winkelpubliek en de mensen achter de kassa vragen altijd hoe het met Izaa gaat en komen soms zelfs een praatje maken.


We laten Izaa op een positieve manier kennis maken met de wereld om haar heen en loodsen haar zo goed als we kunnen door alle uitdagingen heen van alle dag. Maar een pup begeleiden is soms echt een uitdaging. Gelukkig krijgen we hierbij de begeleiding van een goed team. We kunnen al onze vragen stellen en vinden altijd een luisterend oor. Ook hebben we veel gehad aan alle tips en adviezen die we kregen tijdens de puppycursus die we inmiddels met een mooi diploma hebben afgesloten. Totaal mogen we samen drie cursussen doorlopen. Het is leuk om de lessen te volgen maar omdat we elke dag met de oefeningen bezig zijn groeit er steeds meer wederzijds vertrouwen waardoor het nog leuker wordt om samen bezig te zijn! Maar niet alleen de band met Izaa groeit met de dag. Omdat we met ons hele gezin betrokken zijn bij Izaa en mijn dochter en ik de trainingen samen doen is dit speciaal voor ons allemaal! Voordat we Izaa in huis namen hadden we hier niet over nagedacht. Zij zelf is heerlijk om in huis te hebben, maar alles wat ze met zich mee brengt maakt haar verblijf bij ons heel bijzonder.


Izaa had vandaag haar eerste kennismaking met onze boot en het water. Eerst nog even rustig aan de lijn maar die was al heel snel niet meer nodig…we hebben het kort gehouden maar was super ervaring!! Er zit duidelijk veel retriever in.


Groetjes Carola