Goldendoodle pups te koop
Queens-Jeeba
Onze Kings-Tommy-Lee
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle
Goldendoodle-soorten
Goldendoodle-kenmerken
Goldendoodle-karakter
Goldendoodle-vachtverzorging
Goldendoodles-voorstellen

Even voorstellen... Rasta

Hallo Allemaal,


Wij, Corné, Hanneke en Bart zijn sinds twee maanden gastgezin voor Rasta.

Rasta is een Goldendoodle geboren op 7 oktober 2009 uit Jeeba en Tommy Lee.

Rasta was eerst verkocht als gewoon huishondje, maar omdat bleek dat hij een kleine handicap had, is hij teruggekomen. Ingrid Vrakking is toen op zoek gegaan naar een goed tehuis voor hem.


Nu was het zo dat wij wel al aan het nadenken waren over een nieuwe hond, maar omdat wij er al twee hebben lag dat plan nog even in de koelkast. Onze oudste hond een St Bernard van bijna 11 jaar moest eerst uit de tijd zijn voor we daar aan zouden beginnen. Verder hebben wij ook nog een Malthezer Leeuwtje van 8 jaar, onze Lucky.

Toen wij hoorden van Ingrid dat Rasta nog een nieuw tehuis zocht, hebben wij er over nagedacht en na rijp familieberaad besloten om Rasta bij ons een nieuw tehuis te geven.


Rasta is dus 2 maanden geleden bij ons in huis gekomen en heeft voor onze twee andere hondjes wel even voor een aardverschuiving in hun dagelijks bestaan gezorgd. Dat was wel even wennen voor een bejaarde St Bernard en een Malthezer op leeftijd om zo´n Doodle in hun roedel op te nemen. Vooral Lucky had er veel moeite mee en in het begin wilde hij niets van Rasta weten.

Bella liet het allemaal maar over zich heen gaan zolang Rasta maar niet te dichtbij kwam. Stukjes bij beetjes hebben ze hem toch in hun hart gesloten en zoals jullie op de foto kunnen zien liggen ze tegenwoordig al gebroederlijk samen op een kussen.


Hoewel Rasta dus eigenlijk was voorbestemd om een ´gewone huishond´ te worden, had het lot toch nog iets veel opwindenders voor hem in petto.

Want Rasta wordt nu niets minder dan een demonstratie/ assistentiehond.

Ikzelf ( Hanneke) geef al diverse jaren demonstraties met onze cliënten die een assistentiehond of een therapiehond hebben. Nu gaan we Rasta opleiden tot demonstratiehond en kunnen we altijd demonstraties geven ook als de planning het anders niet toe zou laten.

Rasta heeft inmiddels de puppycursus doorlopen en start binnenkort met de gevorderden 1. Want net als dat het zeer belangrijk is dat de ´gewone´ assistentiehonden goed luisteren, zo moet ook Rasta heel erg goed leren luisteren. Ook hij moet leren omgaan met allerlei prikkels om hem heen en dat valt voor een super nieuwsgierig hondje als Rasta niet mee want hij wil alles ontdekken en vooral met iedereen spelen.

De mensen op straat kunnen ineens niet meer luisteren als je uitlegt dat hij niet geaaid mag worden. Zij zijn dan plotseling Oost-Indisch doof, en moeten hem echt even aaien.

Ook is het belangrijk dat Rasta leert overal mee naar toe te gaan en vooral om alles als positief te ervaren. Zo is hij al mee geweest met de bus en de trein en naar de supermarkt.

We gaan dus een leuke lieve demonstratiehond van hem maken want als hij eenmaal goed luistert mag hij ook alle speciale verrichtingen leren die nodig zijn voor iemand met een beperking. Hij leert dan deuren te openen en te sluiten, dingen op te pakken en aan te geven, veters los te maken, sokken en een jas uit te trekken, spullen uit de koelkast te halen en nog veel meer.


Rasta heeft dus nog een heel productief en leuk leven voor zich waar wij als gastgezin deel van uit mogen maken en daar zijn wij heel erg blij mee want

Rasta is gewoon het liefste hondje van allemaal !

Ik doe hier de aankondiging van

'Meezingkoor Meepesaant' waar ik bij ben.

Mijn hond is in opleiding tot demonstratiehond voor Stichting Assistentiehond Nederland. Wij leiden honden op voor mensen met een motorische beperking. Dat hij hier bij mij op het podium zit is onderdeel van zijn opleiding waarbij hij alles mee moet maken wat ik zelf onderneem en het dan ook nog als een positieve ervaring met zich mee kan nemen. Zo leren wij onze honden aan alles wennen en het als 'normaal' te aanvaarden.

En u ziet het, als een echte 'His masters voice' zit hij naar mij te luisteren.

Rasta