Goldendoodle pups te koop
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle
Goldendoodle-soorten
Goldendoodle-kenmerken
Goldendoodle-karakter
Goldendoodle-vachtverzorging
Goldendoodles-voorstellen

Even voorstellen... Ocean

Eindelijk was het zover! Op 6 november jl. mochten we Ocean (Otis) mee naar huis nemen. Tijdens de reis is alles goed gegaan en thuis hebben we eigenlijk helemaal geen problemen gehad, ook tot nu toe niet. Hij is nu 15 weken oud en in één woord: geweldig! Hij slaapt sinds de eerste nacht gewoon door, waardoor we nu –indien het zo uitkomt- rustig om 23.00 uur naar bed kunnen en pas om 7.30 uur of later hem uit kunnen laten. Door de weeks is het uiteraard wel vroeger, maar in het weekend is dat wel lekker. Verder eet en drinkt hij meer dan goed. Vindt alles heerlijk, vers vlees, brokken, andere brokken, hondensnoepjes, alles. De eerste weken bij ons moest ik hem van de dierenarts en onze puppytrainer ook wat meer geven dan op de zak van de brokken stond. Uiteraard vond hij dat geen probleem.


De benchtraining heeft trouwens zijn vruchten afgeworpen. Nu is het zelfs met één woord “bench” al genoeg om hem daarheen te krijgen. Wel ligt zijn

T-shirt nog steeds in zijn bench, dat vindt hij heerlijk. Hij ziet dat echt als zijn eigen plaats. Gaat daar ook zelf in liggen als hij moe van het spelen is of zo. Daarnaast speelt hij met van alles en nog wat en knaagt nergens aan (uiteraard wel blijven opletten en zonodig corrigeren). We hebben na 6 november ruim 2 weken “kraamvisite” gehad met allerlei cadeautjes voor Ocean. Kortom, een verwend hondje.


Zindelijkheid gaat goed. De enige keren dat hij soms nog binnen plast, is als hij na het uitlaten lang speelt, tussendoor drinkt en wij vergeten hem naar buiten te brengen. Alhoewel hij sinds een week zelf naar de deur loopt als de nood hoog is. Erg handig. Ook het bezoek aan dierenarts vond hij leuk, de 2e keer rende hij zelfs naar binnen.


Tussendoor zijn we natuurlijk al wandelingen in het park gaan doen, naar de markt, het bos en één keer naar de zee. De laatste weken en vandaag bijv. sneeuwt het erg en dat vindt hij prachtig. Helemaal door het dolle, waardoor hij geen tijd heeft om te plassen of te poepen. Geeft niets, komt later wel.


De puppytraining start helaas pas in januari, aangezien deze op zaterdag is en de maand december daardoor uitvalt. Een van onze vriendinnen is gelukkig tot een paar geleden intensief puppy- en jonge honden trainer geweest en die heeft hem en ons als wat fijne kneepjes bijgebracht. Leuk om te doen en hij luistert goed.


Daarnaast gaat hij sinds een paar weken naar de “BPO” (Buitenschoolse Puppy Opvang). Net een creche, tussen 7.00 en 8.00 uur halen en ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur. Twee dagen per week. Ocean heeft het daar geweldig naar zijn zin. Standaard zijn daar al 4 labradors en 2 katten in huis. Daarnaast nog een paar andere honden die bij de hondenuitlaatservice horen. Leert hij ook veel van en met name omgaan met andere honden.


Kortom, we hebben een geweldige, grappige, ondeugende, eigenwijze, goed luisterende en ontzettende lieve hond. Echt een aanrader!


  

Ocean