Goldendoodle pups te koop
Goldendoodle-soorten
Goldendoodle-kenmerken
Goldendoodle-karakter
Goldendoodle-vachtverzorging
Goldendoodles-voorstellen
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle

Even voorstellen... Diesel

Update 2:

Hier weer even een korte update!

Vandaag zijn wij voor het eerst met Diesel naar de puppycursus geweest. Hij vond het helemaal te gek! Het was leuk om te zien hoe de pups onderling al (op een leuke manier) bezig zijn met het bepalen van de rangen. Diesel hangt er duidelijk tussenin.... hij is voor geen enkele hond bang maar naar sommigen is hij wat onderdanig.
Een dag of 5 nadat hij bij ons is gekomen, ging Diesel ineens minder eten en maakte hij een uitgebluste indruk. Wij zijn met hem naar de dierenarts geweest en het bleek dat hij een parasiet had die ervoor zorgde dat zijn maagje erg van streek was. Deze heeft hij waarschijnlijk tijdens een van de wandelingen opgelopen. Inmiddels is hij (na een kuurtje en speciale licht verteerbare voeding) gelukkig weer helemaal de oude!

We doen veel met hem. Zo zijn we even naar de kinderboerderij geweest om te kijken hoe hij reageert op andere dieren. Biggetjes uitdagen behoord nu al tot 1 van zijn grootste hobby’s ;-). Morgen nemen wij hem mee in de trolleybus en gaan dan even naar de stad. Op deze manier hopen we hem goed te wennen aan het “stadsleven”.
De wind die deze dagen door het land raast, vindt hij maar vreemd. Tegen de wind in lopen en alle ronddwarrelende blaadjes vangen vindt hij enig maar als hij de wind in zijn rug heeft en zijn vacht veranderd in een grote pluizenbol zie je hem denken: “Getver.... Hoe is ook al weer de snelste weg naar huis?”

In huis gaat het qua zindelijkheid steeds beter. Hij geeft netjes aan wanneer hij moet plassen en wij openen dan de deur van ons balkon. Hij gaat dan op de bak zitten die wij daar speciaal voor hem hebben neergezet. We zijn nu wel even duidelijk tegen hem tijdens de speelmomenten. Hij heeft namelijk nogal de neiging om, vooral bij de kinderen, te wild te willen spelen en zijn scherpe tandjes hierbij nog wel eens gebruikt. Vandaag wat, hopelijk, nuttige tips gekregen van de “puppyjuf”, dus daar gaan we maar eens snel mee aan de slag.

Diesel is nu al een heel belangrijk deel van ons leven geworden en we zijn allemaal helemaal weg van hem.
Vandaag kregen wij van de KC Arnhem een informatieboekje mee en daarin stond een mooi gedicht. Misschien ietwat dramatisch maar het geeft wel mooi weer wat, in ons geval, Diesel voor ons betekend:


Vriendschap

De vriendschap van een hond
Is vriendschap voor het leven
Voor een ander niet te zien
Hoeveel een hond kan geven

Want ben je eens verdrietig
Dan kijkt hij je aan
Alsof hij je zeggen wil
“Ik zal altijd naast je staan”

En als je dan weer vrolijk bent
Dan slaat hij met zijn staart
En blaft alsof hij zeggen wil
“dat hebben we weer geklaard”
Zo’n vriendschap is een wonder
Een wonder om te beleven
Zo’n vriendschap kan geen mens
Geen mens kan zoiets geven

  

Update 1:


Hallo allemaal!

Hier even een berichtje vanuit Arnhem.... Het gaat erg goed met Diesel (Quilaq – wit) We zijn helemaal ondersteboven van hem. We hebben ons de eerste nacht voorbereid op een slapeloze nacht maar dit was helemaal niet nodig! Na een kleine 2 minuten ging hij slapen en we hebben hem niet meer gehoord! Het zindelijk worden gaat ook heel erg goed. Het was in het begin hebben wij de fout gemaakt een paar keer net te lang te wachten ...
Verder slaapt hij lekker vaak en laat zich graag knuffelen. Zaterdagmiddag had hij direct de vuurdoop want we gingen naar het verjaardagsfeestje van Eva. Hij deed het fantastisch. Hij huppelde lekker rond en toen hij het mooi geweest vond, zocht hij ons op en ging lekker rustig slapen. We hebben het wel kort gehouden want indrukken genoeg deze dag, zouden wij zo zeggen.
We zijn al met hem naar de Rijkerswoerdse Plassen geweest voor een (heel korte) wandeling. Hij vond het helemaal te gek. Vandaag naar het winkelcentrum waar hij (zoals jullie al zeiden) erg veel aandacht had van alles en iedereen.
Wij zijn nog steeds onder de indruk van de manier hoe jullie alles hebben aangepakt! Enorm bedankt hiervoor !!!

Diesel