Goldendoodle pups te koop
Goldendoodle-soorten
Goldendoodle-kenmerken
Goldendoodle-karakter
Goldendoodle-vachtverzorging
Goldendoodles-voorstellen
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle

Even voorstellen... Pepper

Eindelijk was het zover. Na 15 maanden wachten konden we op 6 november onze Goldendoodle ophalen. Het zou een ondernemende pup zijn stond in het mailtje wat we kregen van Ingrid over onze pup. Ondernemend was hij al op de ophaaldag en dat is hij nog steeds. Onderweg naar huis heeft hij van de spanning overgegeven en nog steeds vindt hij auto rijden spannend maar het gaat steeds beter. De eerste nacht hebben we hem s’nachts laten plassen maar vanaf de tweede nacht sliep hij al door (het is net een baby). Je kon merken dat hij bench training heeft gehad.


Pepper is nu 22 weken en nog steeds zeer ondernemend . Alles wil hij onderzoeken en wij hebben het nakijken. Op de puppycursus is alles interessant behalve zijn baas maar thuis gaat het oefenen van de commando’s juist heel goed. Volgende week moet hij examen doen op de puppy cursus. Ook het zindelijk maken van Pepper gaat goed, Hij ging al heel gauw bij de deur zitten als hij naar buiten moest. En nu legt hij vaak zijn kop op je schoot als hij naar buiten moet. Heel soms gaat het nog wel eens mis maar dat ligt dan meer aan ons dan hebben we de signalen niet opgevangen.


Hij is ook terughoudend. Het ontmoeten van andere mensen en honden vind hij leuk, spannend en eng. Het gaat al beter maar het is zeker geen allemans vriend. Hij is heel gek met onze dochter, en onze dochter met hem. Het zijn echte maatjes. Pepper wil ook altijd bij je zijn, waar wij zitten gaat hij liggen. Het lopen op de hei is echt een uitje. Meerdere keren per week zijn we op de hei te vinden met Pepper. Eerst een klein rondje maar het rondje wordt steeds groter. En daar komt hij veel honden tegen, De honden gaat hij niet uit de weg. Hoe klein hij ook is, hij laat zien wie de baas is. Van de sneeuw kon hij geen genoeg krijgen dat vond hij toch zo leuk.

We krijgen veel leuke reacties van andere mensen dat het zo leuke hond is. Al wordt Pepper wel vaak met een labradoodle verwisseld en is de goldendoodle niet echt bekend bij de mensen.


Ondertussen is Pepper niet echt klein meer. Hij is en blijft een ondernemend jongentje, die elke dag kijkt hij hoe ver hij kan gaan. Hij is een boefje met een heel eigen wil.

.

Het lijkt wel of Pepper al heel lang bij ons is terwijl hij pas ruim 4 maanden bij ons woont. In april gaan we naar een camping in Frankrijk en Pepper gaat mee. Dit heeft weer een hele andere voorbereiding. Het is vrij druk om een puppy op te voeden en met hem te oefenen maar je krijgt er zo veel voor terug. Als hij s’avonds lekker bij je komt liggen op de grond en je dan aankijkt met die lieve hondenogen, dat wil je voor geen goud meer missen. Hij is een waardevolle en zeer lieve aanvulling voor ons gezin.

  

Pepper