Goldendoodle pups te koop
Queens-Xinga
Onze honden met-Pensioen
Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Contact2 Goldendoodle
Links GD
Nieuws
Informatie ziekten
Zout/pekel vergiftiging
Tip anti vlo en teek
Tip vuurwerkangst.
Copyright Goldendoodle

Met pensioen - Xarah

Ras/breed: Golden Retriever


Pups: F1


Xarah is een zusje van Xinga.


Xarah is goedgekeurd op haar ellebogen, heupen en ogen. Daarnaast is haar karakter goedgekeurd! Ze woont permanent in een gastgezin.


Op 15 december kwam Xarah bij ons. Twee weken eerder hadden wij al kennis gemaakt met deze vrolijke, aanhankelijke, mensgerichte pup.

De andere huisgenoten, 2  beagles ,een kat en een cavia moesten wel even wennen aan zo’n spring in ’t veld.

Xarah  was bij de fokker gewend aan een bak met beukensnippers en die hebben we dan ook gelijk maar neer gezet. Eén bij de voordeur en één bij de achterdeur. Op een enkel ongelukje na was zij dus zindelijk op de bak. Dat was wel heel prettig.

Met pensioen

Behalve het zindelijk maken is socialiseren natuurlijk ook heel belangrijk. Kennismaken met de sneeuw ,kinderen joelend op sledes,  een kerstboom en vuurwerk. Er is maar weinig waarvan ze onder de indruk is. Ook wonen wij vlak bij diverse scholen zodat ze kan wennen aan graaiende handjes van kleinere kinderen. Natuurlijk hebben we met het oog op de paarden van Ingrid al een paar keer de manege bezocht

Xarah houd van gezelschap.


Waar jij bent ligt zij in de buurt. Met stofzuigen is dit niet echt handig want ze gaat gewoon elke keer tegen de stofzuiger aan liggen en verhuist zo mee.

Loop je teveel heen en weer dan zoekt ze een plekje om te liggen bij voorkeur  op kleren of schoenen. Het is net alsof ze wil zeggen:” Ik merk het toch wel als je nu weggaat”

Na haar laatste nestje is Xarah met pensioen.

Ze woont nu in een gezin in een bosrijke omgeving.

Copyright © Kings Goldendoodles Europe