Goldendoodle pups te koop

Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle

Tip spelen met je hond

Copyright © Kings Goldendoodles Europe

Het belang van spelen voor baas en hond!


Het spel onder controle, uw hond onder controle:

De soorten spellen die je speelt en hoe je ze speelt hebben een directe invloed op het gedrag van uw hond. Een groot aantal van gedragsproblemen gezien bij volwassen honden kan terug te voeren zijn op de spelletjes die ze speelden als puppy's. Doen de spellen die je speelde met je puppy, hem aanmoedigen om te grijpen, bijten of volgen?

Het hebben van een hond is grotendeels een kwestie van het onderwijzen van de hond in zelfbeheersing. Een brave hond en een goede hond bij kinderen. Zit als hij wil gaan springen, is bestand tegen wanneer hij wil pakken, en loslaten wat hij wil vast te houden. Alles wat je kunt doen om dat soort van controle te bevorderen is het beste. Alles wat je doet met je hond leert hem iets!

Zorg ervoor dat de spellen die je speelt alleen de gedragingen en houdingen bevorderen die je wilt. Goede spellen bevorderen de samenwerking en controle.

Overstimuleer je hond niet, ontwijk gedragingen alleen voor de beloning:

Vermijd elke actie die verward zou kunnen worden met een uitdaging of plagen. Niet zweven en bespringen. Vermijd spellen van het weghouden, het uitdagen van de hond met het speelgoed voordat het speeltje wordt gegooid. Hartverscheurend het uit de mond van de hond halen na een kortstondig spel van touwtrekken. Houd het bungelend speelgoed buiten het bereik van de hond, of achter je rug. Deze spellen verhogen dominant en opdringerig gedrag. Dit kunnen goede manieren zijn om een hond die verlegen is om te spelen te verleiden, maar dit dient vermeden te worden met een zeer gemotiveerde en zelfbewuste hond. Een hond die geniet van het spelen van deze spelletjes met de volwassenen in het gezin kan onmogelijk weten dat het niet hetzelfde spel is als: een vijf-jaar-oude houdt zijn boterham met pindakaas boven zijn hoofd. Touwtrekkerij spelletjes worden alleen maar vervelend als schone was van de waslijn wordt gestolen. Het is een gevaarlijk spel, wanneer de volwassen hond speelt met een voorbijganger op een fiets of een rennend kind lapt.

Uw hond zal twee types van speelgoed hebben:

1. Fopspeen speelgoed & kauw speelgoed:

Degenen die hij moet pakken in plaats daarvan uw schoenen of meubilair te kiezen.

2. Interactief speelgoed, ballen, piepend speelgoed & sleepboot speelgoed:

Degenen waar hij mee zal spelen samen met jou.

Jij bent geen speelgoed!

Laat uw lichaam of kleding niet in het kader van een spel. De meest zekere manier om uw hond te vertellen dat je een soortgenoot of een lagere in de rang bent, is om op te treden als een hond.

Je bent geen hond! Ga niet op je handen en knieën grommen tegen uw hond. Speel geen duw of worstel spelletjes die aan te moedigen om te bijten.

Gebruik uw stem effectief:

Hoge tonen en piepen maakt je klinken als een piepend speeltje of een gewond dier dat brengt het roofdier in uw hond naar boven. Zeuren laat je klinken als een andere pup of een speelkameraadje, maar niet als een roedelleider. Kinderen en vrouwen zijn vaak het meest vatbaar voor hoge tonen. “nee-ee-ee niet doe-oe-oen!” Als u het commando geeft, maak dan effectief gebruik van uw stem. Verlaag uw stem, wees kalm en zakelijk. Vertel het de hond wat u wilt, vraag het hem niet alleen. Geef richting aan. Stop daarmee, doe dat.

Gebruik je lichaam houding als uw stem:

Als uw hond u niet serieus neemt, word dan consequenter en dominanter. Kijk naar beneden op hem neer als je aan een opdracht werkt. Als de hond probeert om iets te stelen van u, of het nu uw favoriete speeltje of uw T-bone steak is, gebruik je lichaamstaal en stem om hem te laten weten dat hij geen schijn van kans heeft. Niet gillen, trek het niet weg en houd het niet boven je hoofd, als je dit doet, zal dat alleen maar een achtervolging aan moedigen. Beweeg in de richting van de hond, houd het item dicht bij je lichaam, maak oogcontact en verlaag je toon.

De winnaar houdt de trofee:

Ballen, frisbees, sleepboot speelgoed zijn opgeslagen buiten het bereik van uw hond, dus niet op de vloer. U selecteert het speelgoed waar de hond mee mag spelen. U bepaalt zelf wanneer het spel begint, wat de regels zijn, en wanneer het spel eindigt. De hond mag nooit worden toegestaan om af te dwalen met het speelgoed wanneer het spel voorbij is. Het is uw speelgoed en je laat de hond er alleen mee spelen als jij hebt gezegd dat hij het mag.

Jij bepaalt de regels:

Door middel van spelletjes kan je je hond leren controle te houden. Begin met korte worpen aan de riem. Verwerk de zit of lig en blijf commando's in elk spel. "Zit" , "wacht of blijf" (gooi het speelgoed) "Nu of pak!" , "Breng het hier of apport!" , "Zit" , ''Los''. Het halen en afgeven van het speelgoed is van groot belang. De hond moet zich verwijderen van het speelgoed. Sta niet toe dat de hond wegloopt met het speeltje of trek een spelletje start. Stop met het spelletje als de hond nog steeds staat te popelen om te spelen, niet wanneer hij besluit om te stoppen. Neem het speelgoed, "Los". (Je zou kunnen ruilen voor een beloning.) Zeg hem, "Ok, nu is het klaar." Plaats het speelgoed in het zicht voor gedurende enkele minuten. Hij mag het niet meer aanraken als je eenmaal zegt dat het spel voorbij is. Tot hij zich bij het feit neer heeft gezet dat hij het niet kan hebben, kan je het rustig weg zetten tot uw volgende speelsessie. Sta nooit toe dat uw hond het speelgoed wegduwt of naar je blaft en eist dat je zijn spelletje speelt.

Bestuur de spellen help de commando's te leren en te versterken op goede manieren. De regels zijn zwart en wit. Geen weg voor het speelgoed tot aan het krijgen is gegeven. (Stay!) springen voor het speelgoed wanneer het in de hand van de eigenaar (Laat het!), niet springen (laag!), blaffen (stil!), springen of longeren (zit, lig). De beloning voor het volgen van de regels wordt steeds om te spelen.

Een leuk boekje.

Er zijn leuke boekjes met gevarieerde spelletjes te koop. Zowel nieuwe als gebruikte deze laatsten zijn vaak aanzienlijk goedkoper.

Zelfs moederhond speelt.

Ook een moeder speelt al met haar pups. Klik maar eens op dit filmpje.