Goldendoodle pups te koop

Kings Goldendoodles Europe
Bedrijf
Goldendoodle
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden
Kings
Queens
Puppies
Goldendoodles-voorstellen
Nieuws
Informatie ziekten
Tip spelen met je hond
Tip EHBO Sept.
Zout/pekel vergiftiging
Links GD
Copyright Goldendoodle
Contact2 Goldendoodle
Wie zijn wij-Aussiedoodle
Wie zijn wij-HTC
Wie Zijn Wij-Honden en Autisme
Wie Zijn Wij-Assistentiehonden

Wie zijn wij?

Ingrid Vrakking heeft een jarenlange ervaring met honden, is eigenaar van een Trainingscentrum gespecialiseerd in positieve gedragstraining voor mens en dier.

(zie www.trainingscentrumvrakking.nl en www.asstherapie.nl).

Zij is directeur van Stichting Assistentiehond Nederland. Deze stichting leidt honden op voor mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking. (zie www.assistentiehond.nl)


Ingrid, zelf een astmapatiënt, kwam steeds meer in aanraking met mensen die graag een hond willen hebben, maar dit niet kunnen vanwege astma of andere allergieën.

Vanuit de Stichting Assistentiehond , waaraan enkele labradoodles  zijn gedoneerd en ook opgeleid  tot hulphond , was haar interesse voor een doodle gewekt. De anti-allergische eigenschappen en niet of nauwelijks verharende vacht is voor dit soort honden die in alle gelegenheden,

bv. ziekenhuizen en openbare gelegenheden, samen met hun baas moeten komen ideaal.


Ze werd echter helemaal enthousiast toen zij in contact kwam met een Amerikaanse fokker van de Goldendoodles.  Juist de geweldige karaktereigenschappen van de Goldendoodles, daar was het Trainingscentrum naar op zoek voor de op te leiden honden. Aangezien er nog geen Goldendoodles in  Europa waren, heeft  Ingrid de eerste Goldendoodles  geïmporteerd vanuit Amerika.

Juist deze karaktertrekken van de Goldendoodle in combinatie met de antiallergische eigenschappen maakt dat deze hond met name geschikt is voor de doeleinden van de Stichting en de ASS therapiehonden voor kinderen met autisme. Maar natuurlijk ook voor mensen die allergisch zijn of gewoon een super leuke hond willen.


Daardoor is zij zelf fokker geworden van dit prachtige ras zodat  meer mensen met deze leuke honden kennis kunnen maken en als vriend in hun hart kunnen sluiten.


Sinds 2011 hebben wij ook op kleinere schaal Aussiedoodle pups. Dit is een kruising tussen een Australian Shepherd en een Poedel is geschikt voor actieve gezinnen. Ook deze honden kunnen ingezet worden als assistentiehonden en ASS therapiehonden.

Meer hierover vindt u hier, klik  www.aussiedoodle.nl

Copyright © Kings Goldendoodles Europe