Zoals je ziet, is Fluff een prachthond, die onze harten heeft veroverd. Zelf ben ik zeer allergisch voor heel veel stoffen (van graspollen tot voeding). Daarnaast heb ik eczeem. Al vanaf jongs af aan wilde ik dolgraag een hond, maar dat idee ging vanwege mijn gezondheid al gauw de ijskast in. Totdat mijn man en ik hoorden van de anti-allergische vacht van een Goldendoodle. Er zijn dus wel degelijk honden die gehouden kunnen worden door mensen met een allergie. Wat een ontdekking! Mijn man en ik vinden het nog steeds onwerkelijk, maar ik heb geen enkele allergische reactie van Fluff. En dat terwijl ik onze cavia’s met plastic handschoenen aan moet aaien anders heb ik direct last van allergiebultjes.

We zijn zo blij dat we nu een hond kunnen houden en we zouden Fluff voor geen goud willen missen. Haar gezelligheid en vrolijkheid is onbetaalbaar! Fluff is erg aanhankelijk, een echte knuffelaar die geniet van aandacht. Ze is pienter, eigenwijs en houdt van gezelschap. Iedere ochtend begroet ze ons dolblij, volop kwispelend met een speeltje in haar bek.

Er op uit gaan met z’n drieën vindt ze heerlijk. Als we onze jassen pakken, staat ze al te kwispelen en vrolijk springt ze op de achterbank in de auto met een blik van: “Leuk, we gaan er op uit!”
Iedere woensdagavond gaan we naar de gehoorzaamheidstraining van Trainingscentrum Vrakking. Het is leuk om met je hond bezig te zijn en een goed opgevoede hond vinden we belangrijk.

Fluff is een echt gezinslid geworden en uiteraard gaat ze met de vakantie mee. Voor de zomervakantie hebben we al een mooi appartement uitgezocht waar honden zijn toegestaan. Gelukkig zijn die in Oostenrijk genoeg te vinden. Met z’n drieën hele dagen in de bergen wandelen. We kijken er nu al naar uit!

Groetjes van Céline en Mario en een poot van Fluff.

read more
Fluff

Dit is dan onze Pablo. Op zaterdag 6 november 2010 mochten wij hem dan eindelijk, na maanden wachten, ophalen. Omdat dit onze allereerste hond is waren de eerste weken wel erg wennen. Plotseling is er een nieuwe huisgenoot bij en verandert toch het een en ander in je dagritme. Je maakt je in het begin ook zorgen over de voeding, zindelijkheid, opvoeding etc. etc. Wij zijn meteen gestart met de puppy cursus. Dat is echt een aanrader omdat je dan iedere week ervaringen kunt delen. Het gaat goed met onze Pablo. Hij is nog niet helemaal zindelijk maar het gaat steeds beter. Hij luistert al goed naar zijn naam en weet precies wanneer hij iets “lekkers” krijgt. Ook is hij erg nieuwsgierig, ondeugend en speels. Deze week gaan wij voor 2e keer naar de dierenarts (inenting en ontwormen). Ook gaan wij deze week “wennen” bij een trimsalon bij ons in de buurt. Spannend hoor. Wij zijn allemaal heel blij met Pablo. Het is ook zo leuk als hij je zo enthousiast begroet in de ochtend en als je thuiskomt van werk en/of school. Ook verheugen wij ons al op het moment dat hij los kan lopen zodat hij lekker hard kan rennen over weiland, bos en/of strand. Tot nu toe gaat alles goed … al blijft het natuurlijk wel spannend i.v.m. allergische reacties

read more
Pablo

Hallo allemaal,

Graag wil ik jullie voorstellen aan Puck onze nieuwe aanwinst. Puck is een pup uit het nestje van Aemy wat op 27 augustus 2009 is geboren.

Puck is een heel vriendelijk en tevreden hondje. De bench is helemaal geen probleem. Puck heeft alleen niet altijd zin om mee naar buiten te gaan. Zij gaat rustig midden op straat zitten met de blik “ik ga echt niet verder hoor”. Ja als wij weer in de straat terugkomen dan herkent zij het en zet het op een rennen. Op het gras rennen en gek doen dat kan ze wel, dan gaat zij helemaal uit haar dak.

Ik neem Puck veel mee om de kinderen uit school te halen, dat vindt zij en de kinderen prachtig. Die kunnen niet van zo’n bolletje wol afblijven en Puck vindt het prima. In de auto meenemen gaat nog niet zo goed, ze plast iedere keer als ze meegaat. Voor ons een taak om haar juist veel met de auto mee te nemen. Eten gaat steeds beter en ook is zij al bijna zindelijk. Gaan zitten op commando doet ze ook al. Zondag gaan wij met haar naar de eerste training.

Kortom ze is geweldig en doet het hartstikke goed. Zij heeft echt ons hart veroverd en is niet meer uit ons leven te denken!

Jullie kunnen haar hier bewonderen.

read more
Puck

Joya is een Goldendoodle van moeder Aemy en geboren in augustus 2009.

Even melden dat het geweldig met haar gaat, wat een lieve hond is ze toch. Ze is al zindelijk, en ‘s-nachts slaap ze ook lekker door. De bench is geen probleem en lekker wandelen en dan van alles ontdekken vindt zo ook helemaal geweldig. Een grote eter is ze inderdaad niet….

We doen lekker veel samen, neem haar zoveel mogelijk ergens mee naar toe, maar niet teveel op een dag, we zijn al bij de kinderboerderij geweest bij ons in de buurt, in de lift van een winkelcentrum, het winkelcentrum zelf, op bezoek bij de buurtjes een verzorgingstehuis, natuurlijk kennisgemaakt met onze Huppie (konijn), andere hondjes (groot en klein), kinderen enz.

Ze voelt zich helemaal thuis bij ons, met onze kinderen is ze zo leuk aan
het spelen en om alleen te zijn vindt ze ook geen probleem. Als ik haar
alleen laat blijf ik altijd even in de gang om te horen of ze gaat janken,
integendeel zelfs, ze ligt zeer tevreden in haar bench of gewoon in de
kamer. Ik (wij) kunnen het soms allemaal nog niet geloven, ze brengt zoveel vreugde en gezelligheid in huis…ik zei al tegen mijn man, ze kunnen ons de mooiste AUDI voor de deur zetten met alles erop en eraan (dat is namelijk onze droomauto…) inruil voor Joya…..dan mogen ze de AUTO zo weer meenemen dan krijgen ze van ons nog een tank benzine toe ha ha ha.

Vanmiddag gaat ze naar de dierenarts voor controle en inenting, en 1
december a.s. gaat ze met een puppiecursus beginnen. We houden jullie op de hoogte hoe het verder met haar gaat….

Een poot van Joya en de hartelijke groeten van ons allemaal, Fam.
Bruccoleri.

read more
Joya

Hallo,

Dit is een foto van Doodle.
Hij is toen net naar de kapper geweest, maar speels zoals hij is, had hij zich al terug vuil gemaakt.
Zoveel als mogelijk neem ik hem mee, maar als hij de auto ziet, verstopt hij zich. Haha.
Het is eigenlijk een bangschijter maar ontzettend lief en aanhankelijk.
Ik probeer hem, bij elke nieuwe ervaring, genoeg vertrouwen te geven om niet meer bang te hoeven zijn.
Hij is zo lief, dat hij een knabbeltje uit zijn muil laat nemen door onze kleine poedel Quincy. (tot ergernis van mijn man, die vindt dat erg)
Vandaag mag hij een dagje mee naar het werk, mijn collega’s zijn niet op kantoor, dus profiteer ik ervan. Is in ieder geval beter dan in de bench te zitten.
Deze zomer heb ik hem zover gekregen dat hij in de zee gelopen heeft en er plezier in had en ik ook.
Hij zorgt ervoor dat ik voldoende beweging heb, komt als een baby (mag eigenlijk niet) op mijn schoot zitten, echt grappig dat hij denkt net zo klein te zijn als Quincy. Kortom mijn ideale hond.
De volgende stap is een fietskar, dan kan ik hem overal mee naar toe nemen.

Vele Belgische groetjes,

Linda Janssens

Het is weer tijd voor een kort Doodle verslag.
Ik blijf erbij Doodle is de meest ongelooflijk lieve hond. Heel sympathiek naar mensen en dieren toe.
Tijdens onze vakantie in Frankrijk, moesten we ontelbare keren vertellen welk ras het is en iedereen wou hem aaien.
Op een gegeven moment was er een koppel met een licht mentaal gehandicapt meisje van 16/17 jaar. Die vond Doodle heel leuk en knuffelde hem zodanig dat ze heel zijn rug in beslag nam. Doodle had zich schrap gezet en onderging dit in alle rust.
De aandacht voor Doodle maakte wel dat ik hem geen seconde uit het oog verloor, stel dat iemand hem meenam…
Bij de wijnboer stond een ezel, Jules en een Duitse herder, Cesar, waarmee Doodle direct contact had.
Jules balken en Doodle blaffen en blijkbaar was er tussen beiden een connectie.
Hij geniet van de aandacht, als ik ’s avonds thuis kom en ik nog werk te doen heb, komt hij gewoon bij mij en geeft aan dat het Doodle tijd is.
Hij heeft zichzelf ook aangeleerd dat hij mij een groot plezier doet door mijn slippers te brengen, natuurlijk krijgt hij dan een hondensnoepje.
Ik voeg ook een foto bij van zijn eerste zwempartij. Het is een waterrat, elk plasje vind hij heel plezant en loopt hij ontelbare keren door. Thuis weet hij dan dat hij in de douche moet en daar stapt hij zonder probleem in.
Ik beschrijf hem nu als een superhond en dat is hij ook. Het enige “mankement” zijn de haren die snel knoopjes maken en de zwakke maag en darmen. Gelukkig niks ernstigs.
Hiervoor ben ik dan Shiatsu met hem gaan volgen. Dat was een hele belevenis, zowel voor hem als voor mij.
Voor hem heel relax, voor mij vermoeiend, want je bent toch een aantal uren met energie bezig.
Maar onze band is echt heel close, mijn beste vriend.
Ingrid, ik had nooit gedacht dat jij voor mij de beste hond kon kiezen, maar daar kom ik helemaal op terug. We zijn de perfecte match.
Zelfs zondag wordt ingevuld in functie van Doodle, ik ga niet weg als hij niet mee kan gaan. Tenslotte werken we beiden en heeft dat beestje toch aandacht nodig.
Soit, ik kan niet anders zeggen: Golden Doodle, voor mij geen andere hond meer.

read more
Doodle