Wie zijn wij

Kings Goldendoodles bestaat uit een klein team van enthousiaste mensen die erg begaan zijn met het welzijn van mens en dier. Onze missie is het fokken van gezonde honden met een fantastisch karakter die voor allerlei doeleinden inzetbaar zijn. Maar ook het verbeteren van kwaliteit van leven met behulp van honden. Wij zijn dan ook altijd heel dankbaar voor onze fantastische vrijwilligers die aan ons programma meewerken. Ook mede dankzij hen kunnen wij ervoor zorgen dat we fijne, goed gesocialiseerde honden beschikbaar hebben

Het Ontstaan

Ingrid  Vrakking heeft jarenlange ervaring met honden. Ze is eigenaar van een Trainingscentrum dat gespecialiseerd is in positieve gedragstraining voor mens en dier.

Voor meer informtie:

www.trainingscentrumvrakking.nl    en www.assbegeleiding.nl en www.pttssbuddyhond.nl

Sinds 2001  is zij oprichter en directeur van Stichting Assistentiehond Nederland. Deze stichting leidt assistentiehonden op en begeleidt mensen met een motorische, epileptische, diabetische, en auditieve  beperking. Ook mensen met PTSS  veroorzaakt door trauma  worden hier met behulp van assistentiehonden begeleid. Voor meer informatie over Stichting Assistentiehond bezoek de site

www.assistentiehond.nl

Ingrid, zelf een astmapatiënt, kwam steeds meer in aanraking met mensen die graag een hond willen hebben, maar dit niet kunnen vanwege astma of andere allergieën,

Ingrid heeft voor  Stichting Assistentiehond Nederland steeds in binnen en buitenland gezocht naar gewschikte honden om op te leiden en vandaaruit  heeft zij persoonlijk een eigen fokprogramma opgezet met de Goldendoodle.  De Goldendoodle is bij uitstek geschikt voor  bijna alle doelgroepen. Dit vanwege hun anti- allergische eigenschappen, hun vacht van niet tot weinig verharend en hun fantastische karakter eigenschappen.

De anti allergische eigenschappen en niet tot nauwelijks verharende vacht is voor onze teams die in alle gelegenheden, bv ziekenhuizen en openbare gelegenheden, samen met hun baas moeten komen, ideaal.

De oorsprong  van het inzetten en opzetten van een eigen fokprogramma  van de Goldendoodles  is voortgekomen doordat aan Stichting Assistentiehond Nederland  enkele Labradoodles gedoneerd werden.  Helaas konden deze eigenaren niet goed meer voor hun honden zorgen en wilden ze graag dat hun honden een hele mooie toekomst zouden krijgen.  Ingrid heeft deze honden opgeleid en zij  hebben hun hele leven hun baasjes dagelijks geholpen als Assistentiehond.

Toch zocht Ingrid nog net iets verfijndere karaktereigenschappen. Zij werd dan ook helemaal enthousiast toen ze in contact kwam met een Amerikaanse fokker van de Goldendoodles. Juist deze karaktereigenschappen van de Goldendoodles……daar was het trainginscentrum naar op zoek voor hun opleidingshonden. Aangezien er nog geen Goldendoodles waren in Europa heeft Ingrid de eerste Goldendoodles geïmporteerd uit Amerika.

Juist de karaktertrekken van de Goldendoodle in combinatie met de antiallergische eigenschappen maakt dat deze hond met name geschikt is voor de doeleinden van de Stichting en de therapie – begeleidingshonden voor kinderen en mensen met bijvoorbeeld Autisme, NAH en PTSS. Maar natuurlijk ook voor mensen die allergisch zijn of gewoon een super leuke hond willen.

Sinds 2011 fokken we ook andere doodles zoals de Aussiedoodle, Partydoodle en soms ook een nestje Poedels.